maanantai 7. helmikuuta 2011

Ensimmäiset Salinaksen viikot

Olen Aurora Aranko, uusi ETVO –vapaaehtoinen Salinaksessa. Olen 22 -vuotias ja opiskelen Aalto yliopiston kauppakorkeakoulussa maisteritasolla kansantaloustiedettä. Vietän kevään ja kesän täällä Ecuadorissa työskennellen JESin parissa, eli opinnot ovat hetken katkolla.

Ensimmäiset viikot Salinaksessa vilahtivat nopeasti. Saavuin Quitoon lauantaina 15. tammikuuta ja jo keskiviikkoiltana saavuin perille Salinakseen. Asun Johannan tavoin Flavion perheen luona ja olen viihtynyt oikein hyvin. Kuten Johanna etukäteen varoitteli, on täällä kuitenkin todella kylmä. Toimistossa on oltava aina reilusti lämmintä päällä ja välillä on hieman jumppailtava, jotta veri kiertäisi. Maisemat ovat kuitenkin todella sykähdyttäviä ja Salinerot, eli Salinaksen asukkaat, hyvin ystävällisiä. Kylä on todella erikoinen paikka kaikkine pienine yrityksineen ja ilmapiiri on aivan erityinen. Täällä on todella mukava olla suomalaisena, kun kaikki muistelevat lämmöllä aiempia suomalaisvieraita! Olen jo tottunut laamoihin ja aaseihin katukuvassa sekä lähes päivittäisiin sateisiin.

Työkuviot JESin parissa ovat jo alkaneet hieman aueta. JESin parissa työskentelee tällä hetkellä Flavion lisäksi Janeth, joka ottaa vetovastuun kursseista Flavion siirtyessä muihin tehtäviin. Janethin läsnäolo on helpottanut paljon sopeutumistani Funorsalin arkeen sekä työtehtävieni jäsentymistä. Tällä hetkellä olemme lopettelemassa JES 4 kurssia, jonka Johanna oli elokuussa aloittamassa. Ensi viikolla käymme vielä läpi muutamia asioita ja sitten helmikuun kolmannella viikolla teemme pienen ekskursion rannikolle Mantan kaupunkiin. Suunnitelmassa on käydä vierailulla muutamassa yrityksessä, muun muassa kuuluisia Panama hattuja valmistavassa perheyrityksessä. Helmikuun viimeisellä viikolla tai marraskuun alussa pidämme vielä kurssin lopetusjuhlallisuudet.

Osa JES 4:n oppilaista tulee pienistä Salinasta ympäröivistä yhteisöistä, pitkänkin matkan takaa. Oppilaiden kuljetus kursseille onkin valitettavasti aiheuttanut aikalailla päänvaivaa. Huolimatta tuntien varsin myöhäisestä ajankohdasta, iltakuudesta iltayhdeksään, kurssilaiset ovat jaksaneet paahtaa tehtäviään ja olen todella nauttinut tunneille osallistumisesta hyvän ilmapiirin ansiosta.

Nyt olisi myös tarkoitus suunnitella JES 5 kurssi sekä kevään mittaan valmistella uusi hanketukihakemus hieman toisella painotuksella, jotta projektille saataisiin jatkorahoitusta. Muiden toimintojensa ohella Funorsal käy lisäksi jatkuvasti neuvotteluja Universidad Estatal de Bolívarin kanssa läheisemmän yhteistyön saavuttamiseksi. Olen näiden muutaman viikon aikana ehtinyt osallistua jo moniin tapaamisiin yliopiston eri laitosten edustajien kanssa. Aikamoista hulinaa siis!

Aurora

Ei kommentteja: