lauantai 5. heinäkuuta 2008

Pienia kaytannon haasteita


Suomalaisena on saanut jo tottua hyvin erilaisiin elamisen standardeihin ja ymparistoon. Lahes kaikesta muusta pidan Salinas:ssa paitsi kylmyydesta. Sisalla saa olla aina illalla talvitakki ja villasukat paalla, ellei lammita takkaa. Sangyssa ei pysty paljon liikkumaan kun peittoja on niin paljon ja jos peitot tippuu paalta, niin heraa yolla kylmyyteen. Suihkuun mennessa saa varautua aina seikkailuun. Kylma tulee heti kun poistuu suihkusta.


Isompi haaste suihkun kanssa on ollut se, etta meilla ei normaalisti ole vetta suihkussa. Vetta tulee aina ryoppyina ja valilla on kunnolla kylma ja valilla kunnolla kuuma. Talomme on erillaan kylasta ja silla on erillinen vesi. Vesi tulee pienien purojen ja eri sailioiden kautta vuorilta. Yhden puron varrelta pitaa poistaa puunoksat jne. aina kerran viikossa ja pari putken ymparistoa pitaa puhdistaa kerran kahdessa paivassa. Noita operaatioita varten tulee nousta vuorelle noin puoli kilometria. Ei ole helppoa nyt suihkussa kayminen.Talomme edessa oli normaalisti sika vartiossa. Se vietiin pois jossain valissa ja palatessamme unelmakarttatunnilta, olimme tormata pilkkopimeassa lehmalaumaan. Lampaita on aina paljon talomme edustalla. Salinas on siis mahtava paikka, jos kylmyytta ja joitakin pienia kaytannon haasteita ei oteta huomioon. Ihmiset on ahkeria, aikaansaavia, auttavaisia ja mukavia. Kaikki tuntee toisensa kylassa pienessa kylassa ja jotkut tuntevat jopa suurimman osan ihmisista useista lahialueiden yhteisoista. Yhteisollisyys on vahvaa, mutta siihen liittyy myos paljon haasteita. Kyla on erittain mielenkiintoinen kokemus erityisesti kaupungissa kasvaneelle suomalaiselle.

3 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

Ja mekun luulimme että siellä on kuuma, päiväntasaajan läheisyydessä.. No pitäähän se ymmärtää kun niin korkealla olette. Käykää välillä alhaalla lämmittelemässä ;)
Ja lohdutukseksi, että Suomessa on kesä tällä hetkellä myös kylmä.

Juha kirjoitti...

Lueskelin tässä teiän blogia. Kuulostaa aika hauskalta! Toivoisin lisää kuvia, niitä olis kiva nähdä. Hyvää jatkoa teille! Terveisiä Juhalta ja kissalta!

Terv. Maikki

Taikuri Aaro Sorva kirjoitti...

Moi,

hienolta vaikuttaa tää teidän hanke. Kirjoittelen Eckerö-linen risteilyemännän hytistä, koska olen täällä laivalla taikuroimassa kuun loppuun asti. Kännykästä naputan, joten toivottavasti tulee perille. Mulla on läppäri mukana ja löysin Timo sun kirjoittaman esiintymistaidonkurssin muistiinpanot. voisin lähettää ne sulle hotmailin osoitteeseen vai mihin osoitteeseen olisi paras lähettää?

Aaro@aarosorva.com