torstai 7. elokuuta 2008

Ohjelman 1 -vaihe suoritettu



Ohjelman ensimainen osuus ja 13 oppituntia on nyt menestyksekkaasti takana.

Osallistujilla alkoi nyt reilun kahden viikon itseinaisen tyoskentelyn jakso. Mika ja mina lahdemme ideoimaan ja suunnittelemaan ohjelman jatkoa viidakkoon. Jakson aikana osallistujien on tarkoitus tehda liiketoimintasuunnitelmaa, johon annettiin perusteellinen ohjeistus viimeisten kahden oppitunnin aikana. Ohjelman muut facilitaattorit ovat koko ajan osallistujien tukena liiketoimintasuunnitelman tekemisessa. Ryhmilla on jakson aikana kolme ryhmatapaamista, jossa liiketoimintasuunnitelmia kaydaan lapi.

Jakson aikana on myos tarkoitus lukea toinen kirjoistamme (Myy, pieni punainen kana, Myy!) ja tehda siita tiivistelma. Tiivistelmat edellisesta kirjasta (Sina Oy) olivat erittain hyvia. Tiivistelmien perusteella monella osallistujalla on tapahtunut oivallus: "Minakin pystyn!" "Minakin voin menestya!". Sisainen yrittaja on herannyt henkiin.

Rannalla asetimme myos uudet tavoitteet tata kuukautta varten, joiden parissa riittaa tekemista. Lisaksi annoimme osallistujille viela yhden haasteen: Soittaa ja sopia tapaaminen jokun sellaisen asiantuntijan, yrittajan tai yrityksen edustajan kanssa, joka voisi auttaa heita talla hetkella eniten. Katsotaan kuinka moni tarttuu haasteeseen! Tekemista siis osallistujilla riittaa.
Yksi meidan osallistujista totesikin "Te lahdette viidakkoon anakondan syotavaksi ja meidat syo taalla meidan velvollisuudet"

Rantareissu Montanitaan meni todella hienosti. Oli mukava paasta juttelemaan osallistujien kanssa vahan rennommassa ilmapiirissa ja tutustua heihin lisaa. Nyt voi jo sanoa, etta olemme hyvia ystavia heidan kanssa. Vietiin Mikan kanssa kaikki tavoitteiden saavuttajat n. 10 osallistujaa syomaan. Se oli hieno elamys! Kaikki osallistujat olivat saavuttaneet osan tavoitteistaan, mutta lupasimme illallisen vain niille, jotka toteuttavat kaikki. Ensi kuun lopussa tavoitteiden saavuttajien prosentti on jo varmasti suurempi.

Viimeisen illan huipennukseksi vetamani taikashow meni niinkuin pitikin. Aloitin ohjelmani sanoen: " Aion tana iltana tehda teille kaksi asiaa; puhua espaniaa ja tehda taikuutta. Ja kaikki mita te ette ymmarra, on taikuutta!" Onneksi osallistujat kuitenkin ymmarsivat lahes kaiken mita sanoin, vitsikin toimivat espaniaksi. Showsta tuli jalkeenpain paljon hyvaa palautetta.

Meidan viimeinen oppitunti ennen itsenaisen tyoskentelyn jaksoa oli eraanlainen yhteenveto kurssista. Mina kasittelin voittamista ja haviamista yrittajan nakokulmasta. Molemmat taidot pitaa oppia: pitaa oppia voittamaan ja oppia havioista. Lisaksi puhuin itsetunnosta ja itseensa uskomisen tarkeydesta. Mika puhui liiketoimintasuunnitelmasta ja kertasi aikasemmin opittuja asioita mielenkiintoisella tavalla. Lopuksi kiitimme osallistujia tahan astisesta ja puhuimme vahan siita mita tulevaisuus pitaa sisallaan.

Seuraavana paivana oli viela yksi oppitunti, jonka pitivat meidan ulkopuoliset asiantuntijat. Meilla oli nelja vierasta, joista kolme ensimmaista pitivat kukin 15min osuuden. Teemoina oli johtajuus, asiakaspalvelu, markkinointi ja franchise. Lopputunnin piti Paul, asiantuntija elintarviketeollisuuden alalta. Tunti oli erittain mielenkiintoinen ja suosittu. Tunti oli myos erittain hyvaa vaihtelua Mikan ja minun tunteihin. Tulemme varmasti kayttamaan lisaa asiantuntijoita tulevaisuudessa.

Oppitunnit jatkuvat 25.8 uusilla aiheilla ja ideoilla!

Timo

1 kommentti:

Pulina kirjoitti...

Upeaa työtä Mika ja Timo!
Nauttikaa viidakosta ja pienestä lomasta, ja palatkaa uusin voimin uudelle jaksolle! Tai varmaan olette jo palanneet, kun luette tätä. Ihailen erityisesti teidän selviä ja tiukkoja rajoja. Jos selviää annetusta tehtävästä niin kuin on sovittu, vasta sitten odottaa palkinto. Olisi aika mielenkiintoista kuulla vieläkin yksityiskohtaisemmin opettamistanne asioista ja asiantuntijoiden opetuksista. Mutta kaiketi ei kaikkea voi panna suuren maailman tietoonkaan.
terveisin Pulina