sunnuntai 22. kesäkuuta 2008

Ensimmainen tapaaminen osallistujien kanssa ja tapaaminen rotareilla

Tiistaina tapasin Ambaton rotary-clubin kanssa. Flavion piti tulla mukaan, mutta hanella kunto meni iltaa kohti niin huonoksi ettei tapaamisesta olisi tullut mitaan silla hetkella. Parin paivan paasta Flavio alkaa olla jo kunnossa. Talla hetkella olen hoidellut projektin asioita useiden muiden henkiloiden kanssa Salinas:ssa. Rotariklubin tapaaminen oli oikein mielenkiintoinen ja he suhtautuivat todella positiivisesti hankkeeseemme. Itse olin Suomalaiseen tyyliin paikalla ajoissa, enka tiennyt etta klubin epavirallinen kaytanto oli aloittaa tapaamiset aina puoli tuntia myohemmin. Muutama vaihto-oppilas kertoi ensin omia kokemuksiaan Ecuadorista ja esitteli omaa maataan. Sitten kasiteltiin juoksevat asiat ja mina esittelin projektiamme. Olin jakanut kaikille jo esitteet, jossa olivat yhteistyokumppaniemme logot ja osallistujille suunnattu kuvaus hankkeesta.
Sovittiin tiiviista yhteydenpidosta pilottiin liittyen ja Rotaryt lupasivat tulla kaymaan myos heinakuun puolessa valissa katsomaan kurssin etenemista. Klubissa oli juuri vaihtumassa puheenjohtaja, joten suunnittelin asioita tulevan puheenjohtajan kanssa ja vanha puheenjohtaja toi kokemuksensa esille. Klubin tuleva puheenjohtaja kyseli minulta, etta tietaisinko muita hyvia hankkeita. Klubi etsii talla hetkella hankkeita erityisesti veteen liittyvia, mutta myos koulutukseen liittyvia. Illalla muistin yhden kaverini Riobambassa, joka toimii juuri vesihankkeiden kanssa ja tuntee paljon alueen intiaaniyhteisoja. Muistin myos kuinka useat paikalliset olivat tulleet esittamaan minulle, etta he tarvitsisivat vetta sinne ja tanne yhteisoihinsa. Monet kavelevat kilometreja saadakseen vetta ja vedenhakuun saattaa hurahtaa paivasta hyvinkin 3 tuntia.
Keskiviikkona 18.6 oli ensimmainen tapaaminen osallistujaehdokkaiden kanssa. Tavoitteena oli samanaikaisesti motivoida heita seka esittaa kurssin periaatteet. Samalla sovittiin haastatteluista. Tapaaminen meni erinomaisen hyvin. Oikein hyvaksi ideaksi osoittautui esittelypaperi, jonka jaoimme kaikille kurssista. Ainoa haaste oli se, etta osallistujaehdokkaat saapuivat keskimaarin puoli tuntia myohassa ja 35:sta saapui noin 25. Se on aivan tavallista, etta valilla tapaamisiin ei paasta tulemaan. Ne 10, jotka eivat saapuneet, tulevat siis haastatteluihin. Seuraavat paivat ovat siis taynna haastatteluja.
Osallistujien motivaatio ja innostus vaikuttivat ensitapaamisen perusteella erinomaiselta. Mukana oli sopivasti seka naisia etta miehia. Vahan koulutetumpia ihmiset ovat kuin aivan ensiksi ajattelimme, mutta se on pelkastaan hyva asia tuloksien kannalta. Suomalaisena haluaisi hyodyttaa pelkastaan kaikkein koyhimpia ja vahemman koulutettuja, koska on tottunut tasa-arvoiseen kulttuuriin. Kuitenkin parhaat tulokset tulevat tallaisessa hankkeessa, kun keskitytaan yhteiskunnassa vahan enemman kouluttautuneihin. Nuo ihmiset ovat tulevaisuuden johtajia ja jakavat hyvinvointia ymparilleen. Tarve hyvalle asioiden ja ihmisten johtamiselle Ecuadorissa on valtava, kuten Meksikossakin.
Kohta saadaan kamera tanne, kun Timo tulee. Talla hetkella suuri osa kylasta on seuraamassa jalkapallo - ottelua Ecuadorin ja Perun valilla.

Ei kommentteja: