keskiviikko 25. kesäkuuta 2008

Timon tilannekatsaus


Saavuin Ecuadoriin 22.6 klo 00:10. Matkaan meni yhteensa kaksi paivaa, 5 lentoa ja 4 valilaskua.

Ensimmaiset pari paivaa ovat olleet todella kiireisia. Ensimmaisena paivana meilla oli 5 haastattelua ja toisena 13. Haastatteluiden kuunteleminen on ollut minulle todella hyvaa
kuunteluharjoittelua. Kielen kanssa olen toistaiseksi parjannyt valttavasti, mutta onneksi Mika puhuu kielta sujuvasti. Kielta oppii kuitenkin koko ajan lisaa kun on pakko : )

Meidan taytyy karsia ohjelmaan 40 kiinnostuneesta 20 osallistujaa. Valinta tulee olemaan vaikea, koska kaikilla on niin paljon kiinnostusta ja halua osallistua ohjelmaan. Kysymme haastattelussa noin 15 kysymysta, jotka eivat todellakaan ole helppoja. Esimerkiksi: Mika on sinun visio ja missio elamassa? Puhua kuitenkin suurinosa haastateltavista osaa. Taytyy vain yrittaa nahda puheen takaa ja rivien valista todellinen motivaatio ja tarve. El dicho al hecho hay un gran trecho eli sanoista tekoihin on pitka matka. Haastatteluissa meita auttaa paikallisjarjeston yhteistyohenkilomme Flavio. Hanen kommenttinsa ovat myos arvokkaita, koska Flavio tuntee lahes kaikki haastateltavat.

Haasteltavista noin puolet on ollut miehia ja puolet naisia. Olemme yrittaneet kartoittaa heidan ajatuksia tasa-arvon toteutumisesta Salinaksessa. Moni on ollut sita mielta, etta on hyva etta tasa-arvoon kiinnitetaan huomiota ja etta osallistujista puolet on naisia ja puolet miehia. Tama ohjelma voi osaltaa edistaa tasa-arvoa miesten ja naisten valilla.

Taman viikon torstaina julkistamme valitut ja maanantaina 30.6 meilla on ensimmainen tunti.
Siita eteenpain tunteja tulee olemaan kolmesta neljaan viikossa ja siihen lisaksi viela ryhmien tapaamiset ja henkilokohtaiset keskustelut. Lisaksi joka oppituntiin taytyy valmistautua huolella. Tekemisen puutetta ei siis tule olemaan.

Tata blogia tulemme paivittamaan aina kun voimme. Kotikylassamme Salinaksessa ei Internet -yhteys talla hetkella toimi, toivottavasti se saadaan kuntoon pian. Olemme tallahetkella Guyaquilissa, koska meilla on tapaaminen paikallisen katollisen yliopiston kanssa. Yliopistolla on yrittajyyskoulutusosasto ja tarkoituksenamme on esitella oma toimintamme ja neuvotella heidan kanssa mahdollisesta yhteistyosta tulevaisuudessa.

Ei kommentteja: